clinica oftalmologicaDESPRE NOI
  clinica oftalmologicaECHIPA NOASTRA
  clinica oftalmologicaCONSULTATII SI INVESTIGATII
  clinica oftalmologicaINTERVENTII CHIRURGICALE
  clinica oftalmologicaOPTICA MEDICALA
  clinica oftalmologicaALTE SPECIALIZARI
  clinica oftalmologicaCONTACT

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 • Lista de preturi interventii chirurgicale
 • Interventii chirurgicale efectuate in Clinica de Oftalmologie Sfantul Andrei

  Interventiile chirurgicale din cadrul Clinicii de Oftalmologie Sfantul Andrei se desfasoara in Blocul Operator echipat cu aparatura ultramodern tehnologizata. Blocului operator ii este alaturata o sala de anestezie pre si post operatorie cu o capacitate de doua paturi. Interventiile efectuate in clinica noastra sunt urmatoarele:

 • Chirurgia cataractei;
 • Chirurgia pterigionului;
 • Chirurgia entropionului sau a ectropionului;
 • Chirurgia xantelasmelor;
 • Chirurgia chalazionului;
 • Excizia chisturilor si a tumoretelor conjuctivale si palpebrale.
 • Echipa Clinicii de Oftalmologie Sfantul Andrei care efectueaza operatiile este o echipa de profesionisti formata din:

  Dr. Monica Armegioiumedic primar oftalmolog cu o activitate profesionala impresionanta in:

 • Chirurgia cataractei
 • Chirurgia vitreoretiniana
 • Chirurgia glaucomului
 • Afectiuni ale polului posterior
 • Transplantul de cornee
 • Interventii laser.
 • CHIRURGIA CATARACTEI

  Ce este cataracta?

  Cataracta este o afectiune a unei structuri transparente din interiorul ochiului uman, numita cristalin. Acesta functioneaza ca o lentila care ne ajuta sa vedem clar lumea inconjuratoare. Mai mult de 50 % dintre persoanele de peste 65 de ani au dezvoltat deja aceasta boala, iar la cei peste 75 de ani procentul este chiar mai mare. Trebuie sa intelegem ca aceasta afectiune face parte din procesul normal de imbatranire a cristalinului. Cataracta poate apare insa si la persoane mai tinere care lucreaza in medii intens poluate sau care au suferit fie un traumatism la nivelul ochiului, fie o boala oculara netratata corespunzator. De asemenea, cataracta poate sa apara adesea si in cazul persoanelor care sufera de boli care afecteaza mai multe organe, precum diabetul zaharat.

  Simptome si semne ale cataractei

  Cel mai adesea pacientul constata ca “nu mai vede la fel de bine ca inainte”, uneori ajunge chiar sa schimbe cateva perechi de ochelari, fiind nemultumit de rezultat. Obiectele inconjuratoare pot fi percepute ca avand un contur neclar sau chiar dedublate. Uneori lumina puternica este suparatoare pacientul preferand o lumina ambientala de intensitate redusa.

  Pe scurt, cataracta reprezintă o afectiune in care pacientul poate prezenta simptomele si semnele urmatoare:
 • Vedere slabita sau încetosata numita adesea ceata;
 • Vedere dubla;
 • Halou in jurul luminii;
 • A doua vedere - atunci cand un individ care in mod normal poarta ochelari de citit, brusc ii poate reveni vederea;
 • Pete de culoare maron in campul vizual.
 • Ce cauzeaza cataracta?

 • Varsta inaintata – cel mai des intalnit factor;
 • O dieta saraca in antioxidanti;
 • Razele ultraviolete;
 • Diabetul;
 • Fumul de tigara;
 • Aerul poluat;
 • Consumul excesiv de alcool;
 • Infectiile;
 • Traumele;
 • Bolile genetice si metabolice.
 • Atunci cand debuteaza, cataracta are un mic efect asupra vederii, aceasta fiind initial putin incetosata ca si cum se priveste printr-o sticla murdara. Pe masura ce inainteaza boala de cataracta va conduce la o pierdere semnificativa a vederii si vor fi afectate toate activitatile cotidiene. Cataracta este asadar opacifierea progresivă a cristalinului uman care poate deveni atat de opac incat sa impiedice chiar patrunderea luminii si formarea imaginilor pe retina.

  Tratamentul cataractei

  Singura modalitate de a trata cataracta este de a indeparta chirurgical cristalinul natural opacifiat si de a-l inlocui cu un cristalin nou, artificial. Aceasta procedura chirurgicala poate sa redea pacientului vederea in totalitate.

  Cum decurge operatia de cataracta?

  Cei mai multi dintre pacientii Clinicii noastre sunt surprinsi sa constate cat de usoara si nedureroasa este operatia de cataracta. Interventia nu necesita spitalizare, asadar toti pacientii sunt externati in aceeasi zi. Operatia de cataracta in cadrul Clinicii de Oftalmologie Sfantul Andrei se realizeaza cu ajutorul unui microscop ultraperformant – Leica Alcon si dureaza in medie circa 30 minute. Zona oculara este izolata de mediul exterior printr-un camp chirurgical de unica folosinta care sa asigure protectia impotriva contaminarii. Chirurgul indeparteaza cristalinul opacifiat cu ajutorul unui aparat numit facoemulsificator – Infiniti Ozil care foloseste ultrasunetepentru a obtine un efect rapid si eficient, iar in locul acestuia se va introduce cristalinul artificial pe care pacientul, consiliat de medicul oftalmolog, il alege. Pentru o mai buna protectie a structurilor ochiului este necesara injectarea unor substante vascoelastice in timpul operatiei. Dincolo de confortul oferit pacientului, aceste produse de buna calitate asigura rezultate vizibile inca din a doua zi postoperator, ochiul fiind mai putin reactiv in perioada de recuperare.

  Tipuri de Cristaline Artificiale

  Cristaline artificiale monofocale – proiectate cu scopul de a corecta doar vedera la distanta sau doar pe cea la aproape, ulterior fiind necesara o corectie suplimentara cu ajutorul unor ochelari pentru a obtine o functie vizuala optima. Cristaline artificiale multifocale – proiectate cu scopul corectiei simultane a vederii la distanta si la aproape, ochelarii fiind necesari doar in situatii exceptionale sau pentru a citi caracterele foarte mici. Cristaline artificiale monofocale asferice – sunt printre cele mai avansate modele de pe glob, proiectate cu scopul de a asigura formarea imaginilor cu contur perfect clar, un contrast marit pentru vedere mai buna in lumina slaba si o stabilitate excelenta in timp. Dupa implantarea cristalinului, chirurgul indeparteaza substanta vascoelastica iar la sfarsitul operatiei este necesara inchiderea ermetica a tuturor inciziilor, fiind folosite uneori fire de sutura sau mai recent un lipici ocular special care sigileaza eficient plaga pentru cateva zile si nu produce jena locala.

  Odata ce operatia este completa, pacientul va fi atent monitorizat, i se vor da instructiuni post operatorii, care trebuiesc respectate conform indicatiilor medicului si a asistentei medicale ce au in ingrijire pacientul.

  Chirurgia pterigionului

  Ce este Pterigionul?

  Pterigionul este o ingrosare vascularizata a conjuctivei, de forma triunghiulara, care se intinde pe cornee pornind din unghiul intern al ochiului. Un pterigion nu afecteaza vederea atata timp cat ramane la marginea corneei.

  Cum se trateaza?

  Daca pterigionul invadeaza corneea, interventia chirurgicala devine iminenta. Prin echipa noastra de medici specializati in chirurgia pterigionului ablatia sa chirurgicala poate fi efectuata sub anestezie locala.

  Chirurgia entropionului

  Ce este Entropionul?

  Entropionul este o intoarcere a marginii pleoapei spre interiorul globului ocular care afecteaza de obicei pleoapa inferioara. Un entropion este uneori congenital si, in acest caz, este cauzat de o hipertrofiere a pielii si a muschiului orbicular subiacent. El este adesea legat de varsta si de contractura spasmodica a muschiului orbicular al pleoapei al carei plan fibros este relaxat. Simptome si semne - entropionul are drept consecinta o frecare a genelor de cornee, ceea ce provoaca leziuni superficiale care dau dureri, o sensibilizare a ochiului la lumina, o lacrimare, un spasm al pleoapei si o inrosire a ochiului. Aceste tulburari agraveaza, la randul lor, entropionul.

  Cum se trateaza Entropionul?

  Tratamentul entropionului este doar chirurgical si consta in intinderea pleoapei la forma ei initiala. Interventia este una scurta si se efectueaza de catre echipa noastra de medici sub anestezie locala.

  Chirurgia Ectropionului

  Ce este Ectropionul? Ectropionul este o eversiune (intoarcere) a marginii pleoapei, cel mai des intalnita la pleoapa inferioara, ceea ce expune conjunctiva care in mod normal se afla in contact cu globul ocular.

  Cauze

  - Desi un ectropion palpebral poate exista chiar de la nastere (ectropion congenital), acesta se observa mai ales la pacientul varstnic (ectropion senil) si este cauzat atunci de o relaxare a tesuturilor sau de o inflamatie a pleoapei (conjunctivita cronica). EI mai poate rezulta si dintr-o proasta cicatrizare a unei plagi sau a unei arsuri (ectropion cicatriceal) sau poate fi o complicatie a unei paralizii faciale (ectropion paralitic).

  Cum se trateaza Ectropionul?

  Tratamentul unui ectropion palpebral este chirurgical si poate fi efectuata in cadrul Clinicii de Oftalmologie Sfantul Andrei sub anestezie locala.

  Xantelasma

  Ce este Xantelasma?

  Ansamblu de pete mici galbui, cu margini regulate, localizate la nivelul pleoapelor catre partea nazala. Poate fi rezultatul unui nivel crescut de colesterol, evolutia sa fiind benigna si foarte lenta. Echipa Clinicii de Oftalmologie Sfantul Andrei va poate ajuta sa scapati de xantelasme prin intermediul unei mici interventii chirurgicale realizate sub anestezie locala.

  Chalazion

  Ce este chalazion-ul?

  Chalazionul este inflamatia cronica a glandelor Meibomius din pleoapa. Se prezinta sub forma unei ridicaturi avand marimea unui bob de canepa, pana la aceea a unui sambure de cireasa, situata sub pielea pleoapei. Conjunctiva pleoapei este rosie-galbuie in zona corespunzatoare chalazionului. Evolutia este lenta, de cateva saptamani.

  Cum se trateaza?

  Tratamentul cel mai eficace este inlaturarea chalazionului printr-o mica interventie chirurgicala, care se efectueaza de catre echipa de medici specialisti ai Clinicii de Oftalmologie Sfantul Andrei, sub anestezie locala.

  Masuri preventive:

  Intrucat marea majoritate a interventiilor chirurgicale din Clinica de oftalmologie Sfantul Andrei presupun administrarea unui anestezic, va rugam sa va luati urmatoarele masuri suplimentare de siguranta:

 • daca urmati un tratament medicamentos, este de preferat sa aveti cu dumneavoastra medicatia prescrisa;
 • in discutia preoperatorie pe care o veti avea cu medicul nostru anestezist va rugam sa ii expuneti toate datele cu privire la istoricul dumneavoastra medical;
 • sa intrebati medicul daca este indicat sa va administrati dozele prescrise inainte de interventia ce urmeaza a fi suportata in cadrul clinicii noastre;
 • Va multumim!

   

  Clinica Oftalmologica Sfantul Andrei

  Telefon: 0720731731, 0212114488

  Email: oftalmologiesfantulandrei@gmail.com

  Web: www.clinica-oftalmologica.ro

  Adresa: Strada Viesparilor, nr.37, sector 2, Bucuresti

   

  programare online clinica

  Pentru programare online completati formularul..>>

  despre noi echipa noastra consultatii si investigatii interventii chirurgicale optica medicala contact © Copyright Clinica Oftalmologica Sfantul Andrei web design, creare site & optimizare seo