Consultații și investigații

Clinica de Oftalmologie Sfântul Andrei oferă servicii de specialitate de înaltă calitate, cu aparatură performantă marca Zeiss, acoperind o patologie largă, inclusiv urgențele oftalmologice. Datorită colaborării strânse cu partenerii noștri, serviciile medicale oferite se ridică la standardele europene în domeniu.

Consultații oftalmologice

O consultație oftalmologică în cadrul Clinicii de Oftalmologie Sfântul Andrei cuprinde următoarele proceduri:

  • Autorefraktokeratometrie – măsurarea dioptriilor și a razelor corneene;
  • Tonometrie – măsurarea presiunii intraoculare;
  • Examinarea polului anterior – examinarea aspectului corneei, irisului, camerei anterioare și a cristalinului;
  • Examinarea polului posterior – examinarea nervului optic, a retinei și a vaselor retiniene.

Investigații oftalmologice

O serie de investigații pot fi efectuate în cadrul Clinicii de Oftalmologie Sfântul Andrei cu aparatură și echipamente competitive, produse exclusiv de companii consacrate în domeniu, precum ZEISS (Germania), TOMEY (Japonia), REICHERT (SUA), ALCON (SUA). Pentru a da câteva exemple, tomografia în coerența optică se realizează cu cel mai performant tomograf oftalmologic produs de compania Carl Zeiss Meditec – Stratus O.C.T. Model 3000, iar câmpul vizual computerizat se realizează cu aparatul Humphrey Field Analyzer Model 720i, produs de aceeași companie Zeiss.

Investigații speciale

Câmp vizual – Humphrey – examinarea computerizată a multitudinii punctelor ce alcătuiesc câmpul vizual al globului ocular;

Pahimetrie corneană – măsurarea grosimii corneene;

Tomografie în coerență optică – examinarea în coerență optică a nervului optic;

Test SCHIRMMER – măsurarea cantității de lacrimi secretate de glandele lacrimale (extrem de util persoanelor care doresc purtarea lentilelor de contact);

Biometrie oculară – măsurarea dimensiunilor globului ocular;

Numărarea celulelor endoteliale corneene.

Măsuri preventive

Întrucât marea majoritate a consultațiilor și investigațiilor desfășurate în Clinica de Oftalmologie Sfântul Andrei presupun afectarea temporară a vederii prin administrarea picăturilor de ciclopezie (dilatare a pupilei) pacientul este posibil să nu poată conduce autoturismul. Prin urmare, sfatul nostru este ca acesta să vină însoțit pentru a evita deplasarea cu autoturismul.

În cazul investigațiilor speciale, întrucât acestea pot dura uneori mai mult de 40 de minute, rugăm respectuos pacienții să iși rezerve suficient timp pentru efectuarea acestora.